Annons
Recension

The black and white albumPånyttfödda till hälften

På sitt fjärde album är Sveriges hetaste rockband utomlands, The Hives, både samma gamla grupp och ett nytt band. De fem Fagersta-killarna håller fast vid sitt karaktäristiska storhetsvansinne och fortsätter att hävda att det är en man vid namn Randy Fitzsimmons som skrivit deras låtar. Men den här gången har de också öppnat garagedörren för såväl syntar som hiphopproducenter.

Under strecket
Publicerad

Efter att Neptunes-halvan Pharrell Williams varit inblandad i vartenda r’n’b/hiphop-släpp de senaste åren har han nu lånat ut sina dyra tassar till The Hives. På The Black and white album har han producerat två låtar: Bottennappet T.H.E.H.I.V.E.S och Well all right, ett av de roligare spåren som låter som ett garagerockigt samarbete mellan The Coral och Gwen Stefani.

I övrigt delas skivutrymmet broderligt mellan nya inkarnationen av The Hives och deras etablerade jag. Typiskt The Hiveska fullt på-rocklåtar varvas med en proggig orgellåt, några hittiga synt­slingor och en låt som Giddy up!, där de låter som stadsbröderna i CDOASS.

Annons
Annons
Annons