Pank och äggad på teaterturnén

Under strecket
Publicerad
Annons

Jag är på teaterturné. Jag äter ägg. Jag äter inte kött och behöver protein, dessutom har äggtyngden i magen en lugnande effekt och det behövs för jag är lika nervös i varje stad. Nu har jag ätit ägg i Piteå, Luleå, Umeå, Vilhelmina, Norrtälje, Sigtuna, Västerås och Varberg. Välj kokade i tre minuter eller sju. Jag tar av båda så många som finns och äter till frukost, lunch och middag, före gig och efter gig. I min handväska ryms 28 ägg. Vår turnébuss är helt äggad. Vita äggskärvor på sätena, på golvet och äggslem på säkerhetsbältena och på ratten.
Förutom näringsaspekten så äter jag ägg av ekonomiska skäl. Pengarna är slut, men jag får feta hotellfrukostar varje dag. Pengarna har jag gjort av med på alla secondaffärer i hela Sverige. I Varberg finns den bästa. Åk dit och bli inte avskräckt av att det luktar svingödsel runtomkring. Där köpte jag en leksaksflygel tillverkad i Shanghai, en bonad med orden ”Strö blott rosor för varandra, törnen strör så många andra”, en konståkningskjol med diamanter och
en skiva med Elake Arne.

Förutom ägg så lever jag på presenterna jag får efter spelningarna. I Umeå fick jag en ettkilos grön geleråtta som jag kunde gnaga på i flera dagar. Finaste presenten fick jag ändå i Göteborg och det var en monsterteckning av min egen son. Det var första gången han skulle se mig på scenen och jag var chockskadad av nervositet innan. Jag visste inte hur jag skulle reagera. Skulle jag glömma vartendaste ord och mening när jag såg min pojke i publiken och vad skulle han säga när mamma stod där och var någon helt annan. Men det gick bra. Fast han blev ganska förvånad i logen efteråt när han som vanligt dök ner i min handväska på jakt efter tuggummi. ”Mamma, varför har du massa ägg i din handväska?” Jag sa, ”det är svårt att förklara, men ta ett om du vill.” När man är på rockturné får man gaget utbetalat i öl och blir alkoholist, på teaterturné blir man pank och äggad.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons