Pampig innergård bjuder medioker mat

Gården till Hallwylska palatset är en av huvudstadens vackraste innergårdar.
Gården till Hallwylska palatset är en av huvudstadens vackraste innergårdar. Foto: Tomas Oneborg

På paradläge på Hamngatan och med en fantastisk innergård som för tankarna till Paris. Publikt är Hallwylska restaurangen en het sommarhit. Men matmässigt är den tyvärr mer ljum.

Under strecket
Publicerad

En stor bar dominerar gården.

Foto: Tomas Oneborg

Torskrygg med musslor och romsås.

Foto: Tomas Oneborg

Här får även hundar släcka törsten.

Foto: Tomas Oneborg
Annons

Äntligen börjar Stockholms innergårdar och tak utnyttjas för till barer och restauranger. Omslutande och vindfria passar gårdsserveringarna våra breddgrader allra bäst. En av de vackraste innergårdarna i huvudstaden är den till Hallwylska palatset som varit tillgängligt som museum sedan 1938 då paret Walther och Wilhelmina von Hallwyl testamenterade sitt hus till staten. Förra sommaren hade man bar och kafé och från och med i år är här även en sommarrestaurang.

Bocuse d’or silvermedaljören Jonas Lundgren, senast från hyllade Yolo i Djursholm, står som köksansvarig. Och eftersom han är en av Sveriges främsta kockar har vi höga förväntningar. Lite tråkigt är det därför att menyn på Hallwylska är så begränsad och erbjuder samma rätter som i princip alla andra sommarkrogar i Stockholm, det är carpaccio, löjrom, torskrygg och hamburgare. Tyvärr saknas finessen. Maten smakar bra men det är för lite kontraster i konsistenser och smaksensationerna uteblir. Totala intrycket är lamt vilket förstärks av att servicen är vikariemässig. Det blir många turer ut i köket för att svara på enklaste fråga om menyns få rätter.

Annons
Annons
Annons