X
Annons
X

Palmolja fortfarande kvar i pepparkakor

Skövling av regnskog och cancerframkallande ämnen – trots alla larm är palmoljan kvar i många sorters pepparkakor ute på svenska butikshyllor.

Den omdiskuterade ingrediensen finns kvar, fast nu i certifierad form.

Av TT
Palmolja i kakan? Den kan vara certifierad – men vad betyder egentligen det? Arkivbild.
Palmolja i kakan? Den kan vara certifierad – men vad betyder egentligen det? Arkivbild. Foto: Anders Wiklund/TT

Det sägs att man blir snäll av att äta mycket pepparkakor. Hur det är med den saken är oklart – desto klarare är att konventionell tillverkning av en vanlig ingrediens, palmolja, har bidragit till regnskogsskövling, enligt Världsnaturfonden (WWF).

Palmolja i kakan? Den kan vara certifierad – men vad betyder egentligen det? Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X