Palmemordet förblir ett olöst mysterium

PODD | 10 juni. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras mordet på Olof Palme och utpekandet av Stig Engström. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad
Annons

Åklagare Krister Petersson har pekat ut Skandiamannen, Stig Engström, som den som sannolikt mördade statsministern den där februarikvällen 1986. Men inget mordvapen har hittats och ingen ny teknisk bevisning har tillkommit.

"Det här är så långt det går att komma nu. Jag kommer att försöka komma ifrån detta öppna sår", sade socialdemokraten och den tidigare statsministern Ingvar Carlsson till SVT. Men många var besvikna. Mona Sahlin menade att hon hade velat se en tydligare bevisning. SVT-journalisten Anders Holmberg skrev på Twitter att också journalistiken behöver rannsaka sig, eftersom dagens besked hade haussats kraftigt.

Men vad innebär egentligen dagens besked? Reflekterar kring presskonferensen gör tre så kallade privatspanare: Patrick Krassén, jurist som till vardags arbetar på Företagarna. Carl Danielsson, pressansvarig på tobaksföretaget Swedish Match och Andreas Ericson, konsult och tidigare vd på Neo. Under ledning av Lydia Wålsten.

Ledarredaktionen on acastembed.acast.com
Annons
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons