Palahniuk skriver ”Fight club 2”

Det är 17 år sedan Chuck Palahniuk skrev ”Fight club” - boken som blev en succéfilm med Brad Pitt i huvudrollen. Nu avslöjar den amerikanske författaren att han skriver på en uppföljare till den våldsamma berättelsen.

Under strecket
Publicerad
Annons

Avslöjandet skedde på mässan Comic-con i San Diego och Palahniuk bekräftar även i ett mejl till fansidan chuckpalahniuk.net att en ”Fight club 2” är på gång - och kanske även ”Fight club 3”, ”Fight club 4” och så vidare. Den här gången ska berättelsen om Jack, Marla och Jacks alter ego Tyler Durden skrivas som en eller möjligen flera serieromaner. När den nya historien tar sin början lever Jack och Marla ett trist medelåldersliv tillsammans - ett liv som skakas om i sina grundvalar när deras lille son försvinner, kidnappad av Tyler Durden.

”Den kommer självklart att bli mörk och stökig”, skriver Chuck Palahniuk och berättar att han varit i kontakt med tecknare och andra representanter för bland annat Marvel och DC Comics. Den första boken kommer troligen inte förrän 2015, eftersom författaren först måste bli färdig med romanen ”Beatiful you” och en novellsamling.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons