Pakt skulle säkra kvinnlig ledare

DAGS FÖR EN KVINNA ”Fantastiskt”, säger s-kvinnors ordförande om ­valet av Mona Sahlin. I Politik direkt berättar Nalin Pekgul om planen för att hindra en man i toppen.

Under strecket
Publicerad
Larmrapporterna om svensk kärnkraft har gjort Nalin Pekgul ”livrädd”. Men hon har aldrig tillhört någon sida i debatten, och vill inte säga om hon tycker att kärnkraften ska avvecklas eller behållas.
– Jag vet faktiskt inte. Jag vill helst inte ha någon åsikt nu, förrän jag känner mig trygg i vad jag tycker.

Larmrapporterna om svensk kärnkraft har gjort Nalin Pekgul ”livrädd”. Men hon har aldrig tillhört någon sida i debatten, och vill inte säga om hon tycker att kärnkraften ska avvecklas eller behållas. – Jag vet faktiskt inte. Jag vill helst inte ha någon åsikt nu, förrän jag känner mig trygg i vad jag tycker.

Annons

Det fanns en hemlig kvinno­pakt för att stoppa en man från att efterträda Göran Persson. Det avslöjar nu Nalin Pekgul (s). Hon varnar också för muslimska fundamentalister, och säger att det är lättare att rekrytera en självmordsbombare i Sveriges förorter än i Kairo.

När Nalin Pekgul blev kvinno­förbundets ordförande satte hon upp två mål. Det första bockar hon av på kongressen i mars: att socialdemokraterna får en kvinnlig partiledare, den första i historien.
– Det känns fantastiskt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons