X
Annons
X

Packa väskan och åk på operationssemester

I dagarna befinner sig representanter för de norska, danska och svenska Nackskadeförbunden i Bryssel. De åker dit på egen tid och för egna pengar för att träffa och försöka påverka EU-parlamentariker att inse att en stärkt patientrörlighet inom EU inte är något att rädas, utan snarare något som man som folkvald är skyldig sina väljare och medborgare. Man får önska dem lycka till, även om det emellanåt ser lite mörkt ut i den här frågan. När det gäller vårdfrågor inom EU blir det ofta lite känsligt.

För ganska exakt ett år sedan befann vi oss i en situation som i mångt och mycket liknar dagens, det vill säga vänstern i EU-parlamentet försökte förhala ett förslag till direktiv från EU-kommissionen om patienters rätt och möjlighet att söka vård i andra EU-länder. Det finns frågetecken, förklarade Margot Wallström (
Europanytt.se 30/1-2008). Då hade hon och kommissionen redan fått varnande brev från de europeiska socialistpartierna genom deras danske ordförande Poul Nyrup Rasmussen, vilket avslöjades i danska medier.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X