Annons

Ivar Arpi:På vilket sätt är jag inte en katt?

Monica Flore kammar sin dotters hår. När hon återvände till Santiago i Chile blev hon förhörd av polisen på flygplatsen. Hon hade lämnat Chile med en son och komma hem med dotter. Hon fick förklara att hennes 6-årige son identiferade sig som flicka.
Monica Flore kammar sin dotters hår. När hon återvände till Santiago i Chile blev hon förhörd av polisen på flygplatsen. Hon hade lämnat Chile med en son och komma hem med dotter. Hon fick förklara att hennes 6-årige son identiferade sig som flicka. Foto: Esteban Felix / TT
Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

I USA gick Joseph Backholm, en vit man i 20-årsåldern som jobbar på Family Policy Institute of Washington, runt på University of Washington och ställde olika frågor till studenter. Är jag en kvinna? Ja, varför inte. Är jag kines? Hmm, javisst. Är jag sju år gammal? Så länge du inte skadar någon! Kan jag vara två meter lång (Backholm är 175 cm)? Om du känner det själv, så varför inte.

Backholm kunde alltså i några av de intervjuades ögon, eller i alla fall med deras ord, vara en två meter lång kinesisk kvinna.

Annons
Annons
Annons