Mats Perssons väg till sista vilan

En bit på väg. Vi har kommit till Köpenhamn efter en tågresa genom Skåne. Mats tar ett bloss innan det är dags att ta rulltrappan upp till avgångshallen och det väntande planet till Zürich och Dignitas.
En bit på väg. Vi har kommit till Köpenhamn efter en tågresa genom Skåne. Mats tar ett bloss innan det är dags att ta rulltrappan upp till avgångshallen och det väntande planet till Zürich och Dignitas. Foto: Björn Larsson Rosvall

Finns det en himmel för motorcykelfrälsta? I så fall sitter nog Mats Persson där på sin Harley Davidson från 1948. Fri från sjukdom. Fri från smärta. Mats Persson reste till Schweiz för att få hjälp att ta sitt liv.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Det lyser om Mats. Livets låga brinner intensivt trots att han vet att den ska släckas om mindre än tolv timmar. För oss andra tre i rummet är döden djupt ångestladdat som vi gör allt för skjuta framför oss. Men inte för Mats. Han ser döden som en befrielse. Befrielse från ”den där djävla sjukdomen” som hindrar honom att leva ett värdigt liv. Befrielse från smärtan och plågan att inte kunna göra sig förstådd, inte kunna äta och dricka själv. Inte köra motorcykel, inte bilda familj, inte resa och se världen. Allt det han drömde om en gång.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons