X
Annons
X

På väg mot succé

GUSTAF HAMMARSTEN Doldisen Gustaf Hammarsten har precis gjort Hollywooddebut som den hunsade assistenten Lutz i Sacha ­Baron Cohens nya film Brüno. Rollen fick han tack vare sin insats som ­Mjukis-Göran i Lukas Moodyssons Tillsammans. –Jag har proggaren Göran och min mamma att tacka för min ­skådespelarkarriär, skrattar han.

Samtidigt som Brüno har premiär, en film där homofobin spelar en nyckelroll, stiftar Litauen en ny lag som förbjuder spridande av positiv information om homo-, trans- och bisexualitet. I Ukraina har filmen förbjudits för att den kan "förstöra moralen". I den kontexten kommer ju Brüno ovanligt lägligt. Trots detta har amerikanska gayorganisationer kritiserat den stereotypa bilden av homosexuella som ges i filmen. Frågan är om de missat att det är fråga om satir eller om upphovsmakaren Sacha Baron Cohen gått över för många gränser.

En som borde veta svaret på den frågan är Gustaf Hammarsten, den svenske skådespelaren som spelar Brünos assistent Lutz i den nya storfilmen. En hunsad rollfigur som älskar sin arbetsgivare och gör allt för att genomföra det ena vansinniga projektet efter det andra.

Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X