SvD Perfect Guide

”På söndagen går jag runt i morgonrock hela dagen”

Lars Wallin är aktuell med utställningen Lars Wallin – Fashion Stories på konsthallen Artipelag.
Lars Wallin är aktuell med utställningen Lars Wallin – Fashion Stories på konsthallen Artipelag. Foto: Karin Törnblom/IBL

Haute couture-skaparen Lars Wallin maxar helgen med champagne, kompishäng och nattamat på Max.

Text: Gabriella Kvarnlöf - 11 november 2016
Annons

På fredag eftermiddag checkar jag helt ut från allt vad jobb heter och tar en after work på Hillenberg tillsammans med några vänner. Vi summerar veckan och ser fram emot en jobbfri helg. Ofta går jag på vad bartendern rekommenderar för champagne, men i dag blir det mitt favoritmärke Pol Roger. Promenerar sedan förbi min favoritindier vid Odenplan, Guru, som ägs av en indisk familj som lagar allt efter egna recept. Köper med mig kycklingrätten sizlar och går hem och slötittar på dumburken. Zappar runt mellan kanaler innan jag går och lägger mig i hyfsad tid.

Det är skönt att bara låta tiden gå, inget får vara tidsbegränsat under min helg, allt ska ske utan klocka.

Sover ut ordentligt på lördagen och vaknar av mig själv. Blir en lång frukost hemma bestående av äggmacka, skivad banan med sojamjölk och hemmagjord müsli med honung. Dricker ett rooibos-te med gurkmeja och färsk ingefära i. Jag dricker alltid rött te, man känner sig så nyttig och det boostar kroppen.

Tar mig till Fotografiska och ser utställningen 1-2-3-4 av Anton Corbijn. Gillar sättet de presenterar verken på, hur de valt att rama in bilderna på olika sätt. Äter även lunch där, gillar att luncha där det finns mycket folk.

Annons
Annons

Strosar sedan runt i inredningsbutiker, bland annat min favoritbutik Garbo Interiors. Det är riktigt härlig patina på deras grejer, de är duktiga på att köpa in fina saker. Träffar lite vänner vid Hötorgets saluhall för ett glas champagne. Det är skönt att bara låta tiden gå, inget får vara tidsbegränsat under min helg, allt ska ske utan klocka.

Innan jag kommer hem vid två på natten blir det nattamat, en low carb-burgare från Max.

Åker hem och plockar lite i lägenheten, duschar och gör mig i ordning. Jag äter sällan mat hemma, gillar att gå ut och äta i en annan miljö för att inhämta inspiration. Ikväll blir det middag med vänner på restaurang Farang. Jag beställer som vanligt avsmakningsmenyn med min favoriträtt krispig gris med palmsockerkaramell. Köttet riktigt smälter i munnen. Vi diskuterar allt mellan himmel och jord, rätterna byts ut lika snabbt som vi byter samtalsämnen. Jag njuter av såväl mina vänner som maten och den brusiga lokalen.

Efteråt går vi vidare för en drink på Riche. Det är alltid drag där och folk i alla åldrar. Innan jag kommer hem vid två på natten blir det nattamat, en low carb-burgare från Max.

På söndagen sover jag ut igen. Jag klär inte ens på mig utan går runt i morgonrock hela dagen. Tvättar och städar. Gör ett storkok av den enda maträtt jag faktiskt lagar, köttfärssås, och fryser in i portioner.

På eftermiddagen kollar jag repriser av Idol och RuPauls Dragrace på tv. Laddar inför veckan. Avrundar söndagskvällen med att lyssna på klassisk musik medan jag bläddrar runt i tidningar efter inspiration.

Annons