Annons

Jag säger det ni tänkerPå gränsen till det banala – men briljant

Curtis Sittenfeld (född 1975) är bosatt i USA. Hon har fått flera utmärkelser för sitt skrivande, den första redan som 16-åring. Hennes debutroman, ”I en klass för sig”, blev av The New York Times utsedd till en av 2005 års bästa böcker. Hon är också verksam vid en privat pojkskola och arbetar deltid som engelsklärare.
Curtis Sittenfeld (född 1975) är bosatt i USA. Hon har fått flera utmärkelser för sitt skrivande, den första redan som 16-åring. Hennes debutroman, ”I en klass för sig”, blev av The New York Times utsedd till en av 2005 års bästa böcker. Hon är också verksam vid en privat pojkskola och arbetar deltid som engelsklärare. Foto: Jo Sittenfeld

Curtis Sittenfelds första novellsamling får Lina Kalmteg att skruva på sig i fåtöljen. Så bra lyckas den amerikanska författaren skriva om det obekväma vi tänker – men inte alltid själva är medvetna om. Så är hon också en mästare på att skildra det som kokar under ytan, i vardagen.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

Det är svårt att inte skruva på sig över sidorna i Curtis Sittenfelds första novellsamling.

Som när en kvinna i novellen ”Revansch” får till en träff med en kille från tiden på internatskolan för 25 år sedan. Mycket snart börjar hon att prata om sina analsprickor och undrar om han möjligtvis också har haft det.

Annons
Annons
Annons