Recension

Debaser HumlegårdenPå Debaser kostar det mer än det smakar

Debaser Humlegården ligger i en lummig oas. Men menyn och priserna skapar förväntningar som de inte lyckas införliva. Krogguiden tycker att man bör dra ner på ambitionsnivån.

Under strecket
Publicerad
Grönt är skönt
Debaser Humlegården är en lummig oas mitt i staden. Här serveras flera olika varianter på hamburgare och sallader. Några gånger i veckan spelar olika DJ's och har du besökt Debaser tidigare kommer du känna igen dig i den grönare upplagan.  
Kungliga Humlegården 1

Grönt är skönt Debaser Humlegården är en lummig oas mitt i staden. Här serveras flera olika varianter på hamburgare och sallader. Några gånger i veckan spelar olika DJ's och har du besökt Debaser tidigare kommer du känna igen dig i den grönare upplagan. Kungliga Humlegården 1

Foto: JACOB ZOCHERMAN
Annons

Kanske är det fördomar, men det känns lite märkligt med ett Debaser i Humlegården. Debaser Humlan är dock ingen rockscen. I stället är det en lugn familjevänlig sommarrestaurang invid Floras kulle mitt i den lummiga stadsparken. Det här är inget nytt ställe. Genom åren har här om somrarna funnits kafé och restaurang av skiftande kvalitet.

Läget är supermysigt mitt i stan men ändå avskilt. Men känslan är fortfarande mer kafé än restaurang, vilket inte riktigt rimmar med menyn. Det är förmodligen också den enklare utformningen på köket som är ställets akilleshäl.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons