Annons

På andra sidan Ko Lanta

Vi svenskar har gjort Thailand till vårt andra hem. Och vi klungar dessutom ihop oss i samma stränder. Men även de som åker till Ko Lanta – 2000-talets Gran Canaria, med köttbullar på menyn – kan lätt hitta genuina kvarter. De finns på andra sidan ön.

Under strecket
Publicerad

Ko Lanta är främst muslimskt, men här finns även buddhister och så kallade sjözigenare, ursprungsbefolkning som främst livnär sig på fiske,

Foto: JONAS GRATZER

Förutom köttbullar och makaroner finns en rik variation mat på Lanta. Kvinnan säljer muslimsk mat.

Foto: JONAS GRATZER

Konstnären Susana Bachman i sitt hem i Old Lanta.

Foto: JONAS GRATZER

Mittemot den gamla staden på västsidan finns orörda små öar med fantastiska stränder, bland annat Ko Por.

Foto: JONAS GRATZER

Trevliga Relax bay finns på öns turistsida.

Foto: JONAS GRATZER

Ko Por har fantastiska stränder och få turster.

Foto: JONAS GRATZER

Fint besök.

Foto: JOHAN GRATZER

Long Beach, Ko Lanta, Thailand. Vågorna bryter sakta mot strandkanten. Det är strax solnedgång och stranden fylls på med familjer, förälskade par och ensamma flanörer. Vi sitter på populära Klapa Klum Bar, ett riktigt mysigt ställe på Long Beach, med en massa trevliga (svenska) backpackers. Dagens sol-show börjar snart och det är trevligt att få första parkett.

Som alltid är det ett fantastiskt spektakel. Ko Lanta är vida känt för sina spektakulära solnedgångar. Himlen förvandlas till en sprakande Van Goghmålning som spretar i alla nyanser av rosa, blått, orange, rött, lila och kobolt. Och det är inte som så ofta annars endast en bit av himlen som fylls med färg. Här täcker de hela horisonten och himlavalvet, i alla riktningar.

Annons
Annons
Annons