X
Annons
X
”Kan man sin historia behöver man inte bekymra sig om framtiden. Kulturer och folk förändras, så har det alltid varit”, säger Özz Nûjen.
”Kan man sin historia behöver man inte bekymra sig om framtiden. Kulturer och folk förändras, så har det alltid varit”, säger Özz Nûjen. Foto: Staffan Löwstedt

Nûjen: ”Janne Josefsson jiddrade med fel kille”

Långläsning

Özz Nûjens karriär tog en oväntad vändning då han anklagades för att vara finansiär bakom terrordådet på Drottninggatan i Stockholm. Nu har han fått ett slags upprättelse, men lever fortfarande med en hotbild. Han har hopp om framtiden och tror att SD kommer implodera efter nästa val: "Jag tror majoriteten av svenskarna är trötta på att höra deras gnäll."

Norra Brunn, första helgen i juni, 2018: Någon i publiken skriker högt och tydligt namnet på den terrorist som med hjälp av en lastbil mejade ner oskyldiga människor i centrala Stockholm ett drygt år tidigare. Ett attentat som krävde fem människoliv. Özz Nûjen stelnar till där han står på den lilla scenen och avbryter omedelbart sitt framträdande. Tystnaden lägger sig över lokalen. Det enda som hörs är harklingar och klirret från bestick från middagsgästerna. Komikern ställer en stol på scenen och sätter sig ner. Någon i publiken tappar tålamodet.

– Alltså, lägg av. Vi älskar ju dig!

”Kan man sin historia behöver man inte bekymra sig om framtiden. Kulturer och folk förändras, så har det alltid varit”, säger Özz Nûjen.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 1 av 12

Backstage på Rival.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 2 av 12

Janne Josefsson i Uppdrag granskning.

Foto: Mikael Fritzon/TT Bild 3 av 12

När Janne Josefsson intervjuade Özz Nûjen kallade komikern honom pinsam och ifrågasatte reporterns lämplighet och kompetens. ”Det blev en väldigt laddad situation och vad kan jag säga? Jag lärde mig massor”, säger Nûjen nu.

Foto: Mikael Fritzon/TT Bild 4 av 12

När transaktionerna till Akilovs konto blev kända inledde advokatsamfundets generalsekreterare omedelbart ett disciplinärende, eftersom Özz Nûjens storasyster är advokat och medlem. Efter drygt fem månader presenterade disciplinnämnden sina resultat: Inga fel har begåtts.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 5 av 12

Jag tror svartmålningen av Sverige har nått vägs ände. Det har blivit dags att syna bluffen. Sverige är ett av världens bästa länder att leva i, säger Özz Nûjen.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 6 av 12

Måns Möller och Özz Nûjen provar cyberdräkter Till showen ”Världens historia den osminkade sanningen”.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 7 av 12

Måns Möller och Özz Nûjen dansar sig igenom världens historia.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 8 av 12
Foto: Staffan Löwstedt Bild 9 av 12

– Historien kommer ge mig rätt. Faktum är att det redan har gjort det. Janne Josefsson jiddrade med fel kille, säger Özz Nûjen.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 10 av 12

Özz Nûjen och kollegan Måns Möller inför premiären av den pågående showen.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 11 av 12
Foto: Staffan Löwstedt Bild 12 av 12
Annons
X
Annons
X
Annons
X