Annons

Owe Thörnqvist – fest och finalOwe Thörnqvist firar 90 med låtar som håller än

Owe Thörnqvist, 90, ska köra sin ”Fest och final”-show på Skandiascenen i Stockholm till och med den 17 mars, därefter åker han till Gävle (24/3), Göteborg (28/3) och Uppsala(31/3).
Owe Thörnqvist, 90, ska köra sin ”Fest och final”-show på Skandiascenen i Stockholm till och med den 17 mars, därefter åker han till Gävle (24/3), Göteborg (28/3) och Uppsala(31/3). Foto: Staffan Löwstedt

Rösten har fortfarande massor av kraft. Owe Thörnqvist firar sina 90 år med en konsert och show där också en rad artister hyllar jubilaren.

Publicerad

Hur många här kommer ihåg julafton 1955? Stora delar av Nöjessverige befinner sig i den fullsatta salongen och halva publiken räcker upp handen. Det är Owe Thörnqvist som frågar på Cirkus Skandiascen, och här pågår 90-årsfirande kombinerat med krogshow. Under en del av föreställningen har han hjälp av de nio skickliga musikerna i The Mad Men Band, och efter ytterligare några kvällar i Stockholm fortsätter 90-åringen och hans band på en turné över landet som avslutas i Uppsala.

Det var där hans karriär började för 72 år sedan och sedan har det blivit över 600 låtar. Flera av dem blev kända redan under det avlägsna 50-talet, och föreställningen blir något av en existentiell upplevelse där alla epoker är närvarande samtidigt, en sammanfattning av svensk nöjeshistoria.

Owe Thörnqvist firar 90 på Skandiascenen (arkivbild).

Foto: Claudio Bresciani/TT Bild 1 av 3

Första halvan av föreställningen är mest lik en krogshow där jubilaren sjunger egna låtar. Efter paus framträder en rad artister med sina Thörnqvistbidrag.

Foto: Staffan Löwstedt Bild 2 av 3
Foto: Staffan Löwstedt Bild 3 av 3
Annons
Annons
Annons