Ovetjkin spelar inte som någon NHL-rookie

Han må vara nybörjare i NHL, men Aleksander Ovetjkin räds inte namnkunnig puckadel. Den 20-årige hockeytalangen, som var JVM:s bäste forward i fjol, toppar ”rookie- ligan” och har så här långt infriat alla förväntningar.

Publicerad
Annons

LOS ANGELES
– Men det är inget som jag tänker på. Det viktigaste för mig är att Washington Capitals går till slutspel, säger Ovetjkin till SvD.
Meningen var att Aleksander skulle ha debuterat i fjol, men på grund av lockouten blev han i stället rysk mästare med Dynamo Moskva.
Han skrev på för Avangard Omsk i somras, men valde NHL trots att han hade fått betydligt mer i Ryssland än de åtta miljoner kronor han har i Capitals.
– NHL har varit min dröm sen jag var liten och lönen kommer i andra hand. Jag vill spela med de bästa i världens bästa liga.
Någon som imponerat på dig?
– Peter Forsberg, Jaromir Jagr. Och vår målvakt Olaf Kolzig.
– Forsberg är inte rädd för något och bra på allt.
Washington Capitals coach Glen Hanlon ser likheter mellan Ovetjkin och ”Foppa”.
– Forsberg kan vinna skytteligan, men han kan också ta bort fem gubbar med tunga kroppstacklingar och det klarar Aleksander också. Peter är mer av en playmaker, medan Aleksanders styrka är att gå på mål, men båda är enormt viktiga för sina lag.

Ovetjkin har tagit för sig ordentligt under premiärsäsongen. 34 poäng (18 mål/16 assist) så här långt är bättre än ”underbarnet” Sidney Crosby.
Att det är mindre än två månader kvar till OS i Turin har han inte tänkt på. Inte förrän ämnet kommer på tal.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons