EtoileOväntade smakexplosioner får oss att le – och le igen

Humor, lekfullhet och otippade kombinationer. Avsmakningskrogen Etoile tar steget från det avskalade nynordiska. Här är det experimentmatlagning och effekter som gäller.

Under strecket
Publicerad
Dolda dumplings med överraskande smak – en av 20 serveringar på Etoiles avsmakningsmeny.

Dolda dumplings med överraskande smak – en av 20 serveringar på Etoiles avsmakningsmeny.

Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Tomas Oneborg
Foto: Tomas Oneborg
Annons

En av tegelväggarna är utbytt mot en träpanel, en ståtlig kristallkrona är upphängd i taket, annars är mycket sig likt från när Derelict slog upp portarna till Stockholms kanske mest osannolika finkrogsadress, vid Norrtull.

Då var det hemgjort, rustikt – och lekfullt med finess, både i lokal och kök. Gänget bakom Etoile, har tonat ner det rustika och adderat elegans – lekfullheten finns kvar, men på ett annat sätt.

Annons
Annons
Annons