X
Annons
X
Recension

Omakase köttslöjd Omakase köttslöjd bjuder på ett slags intim teater

Premium

Nordisk råvarufetischism eller finkrog med koncept? Tydligt är att Omakase köttslöjd sticker ut i Krogstockholm med charkuterier från Hälsingland tillredda med Japaninspirerad hantverkskonst.

Det finns bara 16 platser på Omakase köttslöjd.
Det finns bara 16 platser på Omakase köttslöjd. Foto: Tomas Oneborg

Andemeningen i det japanska ordet "omakase" är att kocken bestämmer vad gästen ska äta. Betydelsen rymmer också ett löfte att överraska och att vara innovativ. På hemsidan står det nordisk råvarufetischism och möjligen kan det avskräcka en viss publik. Men faktum är att en middag på Omakase köttslöjd är ett slags intim teater.

Uppmärksamheten på de 16 gästerna är total. Männen på köksscenen steker, bränner späck med imponerande apparater och rör sig smidigt runt varandra med korta kommandon som resulterar i små arrangemang. Alldeles nära, på andra sidan bardisken sitter publiken, åtta på barstolar, resterande åtta gäster vid höga bord bakom. Vi känner en viss nervositet inför att äta 17 rätter som samtliga innehåller kött. Hur ska det gå? Hur ska vi må?

Det finns bara 16 platser på Omakase köttslöjd.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 2

Vegetarianer göra sig icke besvär.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 2
Annons
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X