Annons

Övergrepp och mobbning i brittiska underhuset

En ny rapport i Metoo-rörelsens spår pekar ut en djupt rotad kultur av övergrepp och trakasserier i det brittiska underhuset. Arkivbild.
En ny rapport i Metoo-rörelsens spår pekar ut en djupt rotad kultur av övergrepp och trakasserier i det brittiska underhuset. Arkivbild. Foto: Markus Schreiber/AP/TT

En djupt rotad kultur av sexuella övergrepp, trakasserier och mobbning i det brittiska underhuset avslöjas i en ny rapport, skriver New York Times.

TT
Publicerad

Enligt rapporten, som tagits fram under ledning av tidigare domaren i HD Laura Cox, tystas anmälningar ofta ned för att skydda högt uppsatta personer. Klagomål som främst rör den beroendeställning som yngre anställda inom administrationen har, har cirkulerat i åratal. De anställda vars uppgift är att serva parlamentsledamöterna, har ingen kanal dit de kan anmäla övergrepp, konstateras det i rapporten.

En av dem som tidigare utretts är underhusets talman tillika den som övervakar administrationen, John Bercow. Han har nekat till alla anklagelser om trakasserier och mobbning som han påstås ha gjort sig skyldig till.

Annons
Annons
Annons