Annons
Recension

Star TrekÖverdådig fest för alla sinnen

Starstruck. Liksom X-men origins går tillbaka till wolverines tillblivelse får vi i den elfte Star Trek filmen följa Kirk, Spock och resten av besättningen på Enterprise tillbaka till när allt började. Karin Svensson kommer ut ur garderoben som nöjd trekkie.

Under strecket
Publicerad

I en Saturday Night Live-sketch från 1986 håller William Shatner hov på ett Star Trek-konvent. Shatner, som spelade Kapten James T Kirk i originalserien från 60-talet, möter en samling insnöade fans – ”trekkies”. Efter att ha överösts med kalenderbitarfrågor (”vad var koden till ditt kassaskåp i avsnitt 25?”) tappar han tålamodet och exploderar i en både ömsint och uppgiven tirad: ”Skaffa ett liv! Flytta ut ur era föräldrars källare!”

Men trots att Star Trek i decennier har förknippats med finniga datanördar i hemsydda spandexuniformer fortsätter film- och tv-bolaget Paramount att pumpa in pengar i nya produktioner. Efter sex tv-serier med sammanlagt 726 avsnitt och tio långfilmer börjar man om från början och satsar större än någonsin med mastodontfilmen Star Trek.

Annons
Annons
Annons