Annons

Skolstart skjuts upp i Kina

En mässhall har gjorts i ordning till ett temporärt sjukhus för att ta hand om coronasmittade personer i Wuhan i den kinesiska provinsen Hubei.
En mässhall har gjorts i ordning till ett temporärt sjukhus för att ta hand om coronasmittade personer i Wuhan i den kinesiska provinsen Hubei. Foto: Chinatopix /AP/TT

Vårterminen skjuts upp på nytt i många av Kinas skolor med anledning av coronaviruset. En rad områden, däribland Shanghai och provinsen runt Peking, flyttar skolstarten till den 1 mars.

Under strecket
TT
Publicerad

Det har varit nyårshelger och vinterlov i Kina medan det nya coronaviruset har satt skräck i landet och världen. Nu i februari skulle vårterminen ha börjat, men utbildningsdepartementet i Peking har redan tidigare sagt att skolstarten skjuts upp, utan att specificera hur länge.

I helgen har exempelvis Hebei – provinsen som ligger runt Peking, men inte omfattar huvudstaden – Shandong, Jiangsu och Shanghai tillkännagivit att det inte blir tal om någon skolstart förrän tidigast vid kommande månadsskifte.

Annons
Annons
Annons