Annons
Recension

Oaxen slipOväntat ojämnt på Slipen

Hyllningskörerna har varit unisona men Krogguiden tycker inte att Oaxen slip lyckas leverera fullt ut och lever därför inte helt upp till förväntningarna.

Under strecket
Publicerad

Oaxen slip är den mer plånboksvänliga delen av Oaxen krog och slip och drivs av Magnus Ek och Agneta Green.

Foto: TOMAS ONEBORGBild 1 av 1

Oaxen slip är den mer plånboksvänliga delen av Oaxen krog och slip och drivs av Magnus Ek och Agneta Green.

Foto: TOMAS ONEBORGBild 1 av 1
Oaxen slip är den mer plånboksvänliga delen av Oaxen krog och slip och drivs av Magnus Ek och Agneta Green.
Oaxen slip är den mer plånboksvänliga delen av Oaxen krog och slip och drivs av Magnus Ek och Agneta Green. Foto: TOMAS ONEBORG

Restaurang Oaxen har flytt sin ö och blivit storstadsbo. Det gamla båtvarv som en gång låg här – ett stenkast från Skansen, mot vattnet – är ersatt med en nybyggd ”fabrikslokal” med museala båtar som hänger från taket och väggar av korrugerad plåt. Oaxen slip är en avslappnad och plånboksvänlig version av finkrogen som ligger bredvid. Anslaget är detsamma, nordisk mattradition kreativt nytolkad via fantasirika rätter.

Annons
Annons
Annons
Annons