Recension

New Delhi–Borås. Den osannolika berättelsen om indiern som cyklade till kärleken i SverigeOväntade vinklar på det indiska

KULTURMÖTEN Två svenska Indienkännare ger, på helt olika sätt, bilder av det stora landet och dess snabba förändring. Mest osannolik är Per J Anderssons alldeles sanna berättelse om indiska Pikej som cyklade till Borås.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Två böcker som knyter ihop Sverige och Indien står på utgivningslistan denna vår. Det handlar om Per J Anderssons dokumentära ”New Delhi–Borås” och Zac O’Yeahs deckare ”Operation Sandalwood”. Risken för sammanblandning är obefintlig; böckerna är helt olika varandra, men har det gemensamt att deras svenska upphovsmän är Indienkännare som båda tidigare skrivit flera böcker som på skilda sätt har haft Indien som utgångspunkt.

I sin senaste bok har Per J Andersson tagit sig an berättelsen om Jagat Ananda Pradyumna Kumar Mahanandia, som till vardags går under namnet Pikej, vars levnadsberättelse har allt som krävs för en verklighetsbaserad bladvändare. Huvudpersonen bor numera i Boråstrakten, och vägen dit från lerhyddan i Orissa har varit smått osannolik.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons