Annons

Oväntad miss försenar mordärende igen

I 16 år har åklagaren Ulrika Bentelius Egelrud drivit rättsfallet om två mord i Göteborg. En kinesisk affärsman är åtalad för att ha beställt morden på sin exhustru och hennes granne. Nu måste rättegången i hovrätten skjutas upp igen. Arkivbild.
I 16 år har åklagaren Ulrika Bentelius Egelrud drivit rättsfallet om två mord i Göteborg. En kinesisk affärsman är åtalad för att ha beställt morden på sin exhustru och hennes granne. Nu måste rättegången i hovrätten skjutas upp igen. Arkivbild. Foto: Adam Ihse/TT

Två mord i Göteborg för 16 år sedan fortsätter att ge rättsväsendet problem. Nu blir en rättegång i hovrätten uppskjuten till i april, efter en miss på myndigheten som sköter delgivning utomlands.

En man i Kina är åtalad för anstiftan till morden.

Micke Larsson / TT
Publicerad

I mars 2003 hittades en 31-årig kvinna mördad i en grannes lägenhet i stadsdelen Högsbo i västra Göteborg. Grannen, som saknades, blev först misstänkt för mordet. Men drygt en månad senare hittades även han mördad, nergrävd under balkongen till sin egen lägenhet.

Kvinnans exmake, en nu 59-årig kinesisk affärsman, var tidigt misstänkt för inblandning i mordet på henne. Han hann släppas innan grannen hittades, men blev senare internationellt efterlyst.

Annons
Annons
Annons