Penny & BillOväntad höjdpunkt på allt populärare ”foodtails”-krog

Det svajar något i köket men SvD Krogguiden trivs ändå på Penny & Bill, restaurangen i den gamla banklokalen som kombinerar mat med cocktails.

Under strecket
Publicerad
Penny & Bill – restaurangen som kombinerar mat med cocktails.

Penny & Bill – restaurangen som kombinerar mat med cocktails.

Foto: Adam Wrafter
Adam Wrafter
Foto: Adam Wrafter
Adam Wrafter
Foto: Adam Wrafter
Annons

Amerikaner tar som bekant gärna en drink till maten, något som européer ofta skrattar åt. Pasta och gin & tonic? Skulle inte tro det. En whisky till kycklingsalladen? Knappast. Inte när det finns rosé.

Den inställningen har inte hindrat gänget bakom Lux-gruppen, som driver krogar som B.A.R och Lux Dag för Dag, att öppna Penny & Bill, som helt fokuserar på att kombinera mat med specialkomponerade cocktails – eller foodtails, som de kallas här.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons