X
Annons
X
Recension

Röjar-Ralf kraschar internet Ovanligt komplexa figurer när Ralf kraschar internet

"Röjar-Ralf kraschar internet" är en satirisk skildring av hur skärmarna styr vår vardag. SvD:s Anna Hellsten ser en visuellt överdådig film vars känslomässigt laddade stoff finns i skildringen av huvudpersonernas vänskap.

Röjar-Ralf och Vanilja hamnar inuti internet. Foto: Disney
Läs mer om Veckans biofilmer

I slutet av den förra filmen om den missförstådda datorspelsbusen Röjar-Ralf hade han och kompisen Vanilja bildat en klassisk bästisduo – två figurer som först hittat sig själva och sedan varandra, inte minst då den gemensamma kärlek till kroppsläten och den plastluktande läsken root beer.

I uppföljaren har det gått sex år och tillvaron är sig lik: Ralf, Vanilja och de andra jobbar i sina datorspel under dagen och umgås med sina kompisar på kvällen. Men så händer det två livsavgörande saker. Ett; spelhallen utrustas med internet. Och två; ratten till "Sugar rush", det uråldriga bilspelet där Vanilja kör racerbil genom ett godislandskap, går sönder. Vad värre är, "Sugar rush" är så gammalt att det inte går att få tag på nya reservdelar, och den enda begagnade ratten som finns att köpa på Ebay tycker ägaren är alldeles för dyr.

Röjar-Ralf och Vanilja hamnar inuti internet.

Foto: Disney Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X