Oumbärlig för digital livsstil

Palms Lifedrive är en ny produktkategori för den som hamstrar digital information och alltid vill ha den med sig.

Under strecket
Ny Teknik
Publicerad
Annons

Egentligen är Lifedrive inte direkt revolutionerande. I grund och botten är det en Palm handdator som har fått en inbyggd hårddisk, lite mediefunktioner och ett filsystem som är kompatibelt med Windows utforskare.
Lifedrives inbyggda hårddisk rymmer hela 4 gigabyte data vilket borde vara tillräckligt för de flesta användare. Det finns dock en stor nackdel med hårddisk framför minne, nämligen att den förstnämnda är mycket mer ömtålig. Den går dessutom inte att byta ut, så det gäller att inte kasta omkring apparaten allt för mycket.

Designen ger ett snyggt och stadigt intryck. En del kan kanske tycka att den är aningen stor men jag tycker att det går att leva med det, med tanke på skärmens storlek och att hårddisken tar upp en del plats.
Vissa av knapparna är lite väl nedbäddade i höljet men överlag fungerar det bra, särskilt navigationskontrollerna känns bra under fingrarna. Däremot är trestegsknappen för lås samt på och av jobbig. Det är väldigt lätt att slå av apparaten när man bara vill släppa
knapplåset. Däremot är bildlägesknappen genialisk. Med en enkel knapptryckning kan man ändra bilden från stående till liggande beroende på vad som passar bäst för det man sysslar med.
Under testningen kraschade Lifedrive några gånger och jag var tvungen att starta om den (reset). Som tur var slapp jag nollställa den fullständigt vilket resulterar i att informationen på hårddisken går förlorad. Jag kanske har fått ett måndagsexemplar men att den ibland hänger sig inger ingen trygg känsla. Sedan att vissa applikationer tar flera sekunder på sig att starta är också negativt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons