Ottawas sjunde raka utan seger

Daniel Alfredsson gjorde två mål, passade fram till lagets tredje och blev utsedd till matchens spelare. Men hans Ottawa förlorade ändå borta mot Tampa Bay med 3-4 efter straffar, i NHL-ishockeyn natten till onsdagen.

TT
Publicerad
Ottawas Dean McAmmond tacklas hårt av Tampa Bays back Shane O´Brien.

Ottawas Dean McAmmond tacklas hårt av Tampa Bays back Shane O´Brien.

Foto: REINHOLD MATAY/AP
Annons

Efter två spelade perioder ledde Tampa Bay med 2-0 och såg ut att gå mot en säker seger. Då klev Alfredsson in i bilden. Han reducerade till 1-2 och i slutet av perioden 2-3, innan han passade fram till Wade Reddens 3-3 mål, med dryga minuten kvar att spela. Förlängningen blev mållös och matchen gick till straffar. Där kunde Vaclav Prospal avgöra för hemmalaget i den fjärde straffomgången. Ottawa har nu spelat sju matcher i rad utan att vinna. Alfredsson kan trösta sig med att han hänger kvar i toppen av poängligan.

En annan svensk som fortsätter att imponera är Henrik Zetterberg. Hans kväll slutade med två nya poäng och ett pris som matchens spelare, när Detroit bortaslog Montreal med 4-1. Pavel Datsiuk gjorde två mål innan matchen avgjordes genom ett helsvenskt mål - Niklas Kronwall gjorde säsongens andra mål, assisterad av Mikael Samuelsson och Zetterberg. Zetterberg höll sig framme och slog 4-1 i den tredje perioden.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons