The witcherOtidsenlig Netflix-serie piggar upp: ”Perfekt”

Henry Cavill i ”The witcher”.
Henry Cavill i ”The witcher”. Foto: Katalin Vermes/Netflix

Den populära roman- och tv-spelsserien ”The witcher” blir nu tv-serie. Resultatet visar hur underhållande fantasy faktiskt kan vara. Med en perfekt Henry Cavill som antihjälten Geralt.

Under strecket
Publicerad
Annons

Numera finns den polska författaren Andrzej Sapkowskis novell- och romanserie ”Sagan om häxkarlen” i många former. Som bräd-, roll- och kortspel, till exempel, men den mest spelade varianten torde vara CD Projekt Reds populära data- och tv-spelsserie. Det är också denna som gör sig starkast påmind när Sapkowskis universum tar sig till Netflix, med mörk stråkmusik som ekar av spelseriens.

Huvudpersonen Geralt (Henry Cavill) är en ärrad, muskulös monsterjägare med kattlikt gula ögon och en vit hårman som förärat honom smeknamnet ”den vita vargen”. Han är en så kallad ”witcher”, i svensk översättning ”häxkarl” – en mutant med tunga bicepsar och lättare trollformler. På strövtåg i en livsfarlig värld tar han sig an uppdrag från människor som oftast bemöter honom lika otrevligt som de varelser han lejs för att besegra.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons