Annons
X
Annons
X

Östros blir bank-vd

Den förre näringsministern Thomas Östros (S) blir ny vd för Bankföreningen, skriver
Aftonbladet. Han meddelade tidigare i år att han tänker lämna riksdagen i höst.

Thomas Östros.
Thomas Östros. Foto: INGVAR KARMHED

Den tidigare näringsministern Thomas Östros (S) blir ny vd för Bankföreningen. Uppgiften om Östros karriärkliv presenterades först i Aftonbladet och då ville Östros själv inte kommentera uppgiften. Senare under förmiddagen har dock Bankföreningen bekräftat att den förre socialdemokratiske toppolitikern blir ny vd och att han tillträder sin nya befattning den 20 augusti.

Bankföreningen är en sammanslutning för banker, finansbolag och bolåneinstitut. Posten passar nationalekonomen Östros, som tidigare varit Socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesman, uppger personer till Aftonbladet. Tidigare i år har Östros också meddelat att han planerar att lämna riksdagen i höst.

– Östros är en mycket meriterad nationalekonom och får med det här jobbet arbeta vidare med det som är hans huvudsakliga intresse, säger en socialdemokratisk talesperson till tidning.

Annons
X

I föreningens arbete ingår att analysera förändringar och lagar som berör banker och finansbolag.

Thomas Östros är en av Socialdemokraternas mest meriterade profiler och tillhörde de företrädare som fanns på nye S-ledaren Stefan Löfvens önskelista för den innersta kretsen.

Genom att nu gå till bankvärlden ansluter han sig till den skara tidigare toppsossar som tagit samma kliv, från politiken till näringslivet.

Stäng

SvD NÄRINGSLIVS NYHETSBREV – dagens viktigaste ekonominyheter direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se
  Från politiken till näringslivet quiz.svd.se
  Annons
  Annons
  X

  Thomas Östros.

  Foto: INGVAR KARMHED Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X