Annons
X
Annons
X

Potter om hemmaplan: "Amazing!"

Östersund är i final i svenska cupen för första gången.

Nu ska klubben rusta för en cupfest på hemmaplan mot IFK Norrköping

– Fantastiskt att få spela hemma, ett stort ögonblick, säger tränaren Graham Potter inför finalen den 13 april.

Av TT
Östersund firar mål i Svenska cupen. Nu kan man fira hemmaplansfördel i finalen mot IFK Norrköping. Arkivbild.
Östersund firar mål i Svenska cupen. Nu kan man fira hemmaplansfördel i finalen mot IFK Norrköping. Arkivbild. Foto: Thomas Johansson/TT

Östersund bokade sin historiska första finalplats via 3–1 mot Häcken i lördags. Ett dygn senare gjorde IFK Norrköping 4–0 på Brommapojkarna.

Måndagens fajt mellan klubbarna stod i Uppsala och handlade om vem som skulle få hemmaplansfavören. Den ordnade Håkan Sjöstrand, fotbollsförbundets generalsekreterare, åt Östersund när han drog lotten med klubbens namn på.

Östersund blir den nordligaste finalplatsen i Svenska cupens historia.

Annons
X

I potten för engelsmannen Potter ligger inte bara klubbens första stora titel som elitlag. Vinner Östersund väntar spel i Europa League i sommar.

– Finalen är den svåraste och vi möter ett bra lag. Det kan gå hur som helst. Som hemmalag hoppas jag att publiken och en van miljö ska hjälpa oss, men Norrköping slog oss med 2–0 hemma förra året, säger Graham Potter.

Den församlade svenska experteliten på den allsvenska upptaktsträffen trodde stenhårt på att Östersund får fira seger. 73,4 procent tippade klubben som vinnare.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  Norrköpings manager Jens Gustafsson:

  – Enligt uppgift är det många Norrköpingsbor som ska fira påsken i Östersund. För oss blir det en inspirerande uppgift. Vi möter ett väldigt bollskickligt lag som överraskat många under lång tid. Det ska bli kul.

  IFK Norrköping har vunnit cupen sex gånger, senast 1994. Tack var tredjeplatsen i allsvenskan förra året är klubben redan klar för Europa League.

  Annons
  Annons
  X

  Östersund firar mål i Svenska cupen. Nu kan man fira hemmaplansfördel i finalen mot IFK Norrköping. Arkivbild.

  Foto: Thomas Johansson/TT Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X