Annons

Osäkert för SAS – trots räddningspaket

SAS vd Rickard Gustafson räknar med att flygbolaget kommer klara sig genom krisen om flygbranschen återhämtar sig under 2022. Arkivbild.
SAS vd Rickard Gustafson räknar med att flygbolaget kommer klara sig genom krisen om flygbranschen återhämtar sig under 2022. Arkivbild. Foto: Gorm Kallestad/NTB-TT

SAS har fått ett räddningspaket på 14 miljarder kronor och räknar med att klara sig genom coronakrisen om flygbranschen återhämtar sig under 2022. Men Transportstyrelsen spår att krisen kan bli mycket mer långdragen.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

– Jag önskar att jag hade en kristallkula som jag kunde titta i och se hur det här kommer att utvecklas. Den förutsättning som vi har lagt till grund för den stora rekapitaliseringen är att vi ska klara oss igenom det här om pandemin håller sitt grepp under 2020, 2021 och sedan börjar lättas upp under 2022, säger Rickard Gustafson, SAS vd, till Ekot.

Om flygbranschen återhämtar sig under 2022 ska alltså SAS kunna klara sig utan fler krispaket. Men Transportstyrelsen spår att flygbranschen inte kommer att vara tillbaka på 2019 års siffror förrän efter 2026.

Annons
Annons
Annons