OS-valet skuggas av misstänkt mutbrott

Under strecket
Publicerad
Annons

Sofia På agendan står valet av arrangörsstad för sommar-OS 2012. Men det är anklagelser om mutbrott som åter står i fokus när Internationella olympiska kommittén, IOK samlas nästa vecka i Singapore. I centrum för mutmisstankarna: den bulgariske IOK-medlemmen Ivan Slavkov som hotas av uteslutning.
För bara två månader sedan valde IOK:s vicepresident, sydkoreanen Kim Un-Yong, att självmant lämna IOK. Orsaken stavades mutbrott och en dom som förkunnade att Un-Yong försnillat nära fyra miljoner US-dollar av det internationella taekwandoförbundets pengar.
Justitiedepartementet i Sydkorea meddelade i måndags att Kim, som dömts till två års fängelse, kommer att släppas ur fängelset tillsammans med 709 andra fångar. De får en prövotid utanför murarna. Genom att sydkoreanen på eget initiativ valde att lämna IOK kommer frågan inte att behandlas på IOK:s möte i Singapore den 6 juli.

En som däremot inte kommer lika lättvindigt undan utan tänker slåss för sin överlevnad i den olympiska sfären är Ivan Slavkov.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons