Fredric Karén:Orsaken till bussolyckan fortfarande okänd

Fredric Karén

Bussen med de 52 skolbarnen och sex ledare plus chaufför lämnade Ängskolan i Skene vid klockan 22 på lördagskvällen. Enligt tidtabell skulle man vara framme i Klövsjö vid niotiden på söndagsmorgonen.

Strax före klockan sju i morse, två mil söder om Sveg, körde bussen av okänd anledning av vägen och välte på sidan i ett dike. Tre personer omkom och ett 20-tal är svårt skadade. Haverikommissionen utreder nu orsaken till olyckan.

Sverige, avlyssning och två turbulenta månader på presidentposten. Nyhetsmagasinet Time intervjuade Donald Trump den 22 mars, för ett större reportage om hur han under sin karriär har hanterat sanningar och lögner. SvD kan i dag publicera den ordagranna och översatta utskriften av den uppmärksammade intervjun.

”Att läsa intervjun med Trump är som att gå igenom biltvätt”, skriver Jenny Nordberg.

I går kom beskedet att en av våra största skådespelare, Gösta Ekman, somnat in efter en tids sjukdom. Gösta Ekman blev 77 år. ”Han var en gedigen skådespelarbegåvning som tog på sig en stillsam, mycket svensk mask av försynt clowneri. Han hade tajming och var ett absolut komiskt geni”, skriver SvD:s teaterkritiker Lars Ring.

Här har jag samlat det bästa ur SvD:s journalistik den gångna veckan. Håll till godo och fortsatt trevlig söndag.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons