X
Annons
X
Reportage

Oron växer i radhusidyllen: "Folk börjar bli rädda"

Stenkastning och bilbränder. Ett sömnigt radhusområde i Norrköping har plötsligt skapat rubriker i riksmedia.

– Killarna hänger här ute, det har de gjort i alla år. Men nu, med allt skriveri och polisen, börjar folk bli rädda, säger Sulle Yesil, butiksanställd.

Lennart
Lennart "Nenne" Karlsson, präst i Svenska Kyrkan, och Aina Kagevik vill skapa trygghet i området genom nattvandring. Foto: Tomas Oneborg

Klockaretorpets närbutik rymmer både det nödvändigaste och en pizzeria, men försäljningen har gått ner senaste veckan, berättar Sulle Yesil.

Lennart "Nenne" Karlsson, präst i Svenska Kyrkan, och Aina Kagevik vill skapa trygghet i området genom nattvandring.

Foto: Tomas Oneborg Bild 1 av 7

Alexander Mourad, som arbetar på Café Klockrent, pratar med Lars Stjernkvist, kommunalråd (S). "Alla känner alla här", säger Alexander, som tycker att media skapat en orättvist negativ bild av området.

Foto: Tomas Oneborg Bild 2 av 7

"Vi måste finnas där för allmänheten så att de vågar gå ut. Många som tar en kvällspromenad idag går inte genom centrum", säger Jonas Wickberg, polis i Klockaretorpet.

Foto: Tomas Oneborg Bild 3 av 7

Alexander Mourad jobbar i caféet.

Foto: Tomas Oneborg Bild 4 av 7

Ahmed utanför idrottens hus.

Foto: Tomas Oneborg Bild 5 av 7

Karin och Malin rastar sina hundar i Klockaretorpets centrum. Aina Kagevik, till höger, har bott här sedan 80-talet. Då jobbade hon på Konsum, som numera slagit igen. "På den tiden var det naturligt att ta en sväng neråt centrum", säger hon.

Foto: Tomas Oneborg Bild 6 av 7

Anna Stenberg, med dottern Tove och sönerna William och Oliver, har bott i Klockaretorpet i fem år. Hon trivs bra och har inte märkt något av den senaste veckans oroligheter, men har noterat att fönstren i skolbyggnaden ofta är krossade.

Foto: Tomas Oneborg Bild 7 av 7
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X