Annons
X
Annons
X

Oroliga resenärer ringer resebolag

Oroliga kunder hör av sig till resebyråer efter nyheten om flygbolaget SAS:s svårigheter. Men varken Ticknet eller Airtours har märkt av någon minskad försäljning eller att fler kunder vill avboka – snarare tvärt om. ”Många kunder uttrycker sympati för SAS”, säger Martin Durnik på Ticket.

SAS kämpar för sin överlevnad, och har presenterat en plan som bland annat går ut på att 800 jobb försvinner, marktjänsten säljs och att bolaget ska förhandla med facket om att sänka de anställdas löner med omkring 15 procent.

Man hoppas verkligen att bolaget klarar sig
Martin Durnik

Flera oroliga kunder har hört av sig till resebyrån Airtours, med frågor om vad som händer med deras resor om bolaget går i konkurs. Men någon minskning av bokningarna har de inte märkt av – snarare tvärt om.

Annons
X

– Det tickar in bokningar. Vi ser till och med liten ökning av SAS-bokningar. Om man bokar paketresor genom oss är man trygg om något skulle hända, så de som annars kanske hade bokat direkt via SAS eller sytt ihop egen resa på nätet bokar genom oss istället, säger Stefan Chatzopoulos.

Inte heller på resebyrån Ticket har det märkts någon minskning i försäljningen av resor med SAS, enligt kommunikationschef Martin Durnik.

– Många kunder uttrycker sympati för SAS, och man hoppas verkligen att bolaget klarar sig. Men det är inte några massavbokningar, långt därifrån. Och vi ser inte heller någon minskning av nybokningar.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  De flesta som ringer vill veta om Ticket har mer information än i media.

  – Det har vi inte, säger Martin Durnik.

  RESEEXPERTEN:
  Detta gäller när flygbolag går i konkurs

  Vart är vi på väg? Testa dig själv!

  TEST 1 | På spåret quiz.svd.se TEST 2 | På spåret quiz.svd.se TEST 3 | På spåret quiz.svd.se TEST 4 | På spåret quiz.svd.se TEST 5 | På spåret quiz.svd.se TEST 6 | På spåret quiz.svd.se
  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X