Annons

Oroande hot om höjd krogmoms

Sedan momsen på restaurangmat sänktes har restaurangerna och matbutikerna kunnat konkurrera på lika villkor om kunderna. Det har medfört att restaurangbranschen har kunnat nyanställa nästan 10000 personer över hela Sverige. Varför är det så provocerande med samma momssats på mat? skriver flera kockar gemensamt.

Under strecket
Publicerad

Tommy Myllymäki, Markus Aujalay, Gustav Trägårdh och Melker Andersson är några av de kockar som skriver om vad den sänkta krogmomsen har betytt.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT, ANDERS WIKLUND / TT, MAJA SUSLIN / TT OCH NIKLAS LARSSON / TTBild 1 av 1

Tommy Myllymäki, Markus Aujalay, Gustav Trägårdh och Melker Andersson är några av de kockar som skriver om vad den sänkta krogmomsen har betytt.

Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT, ANDERS WIKLUND / TT, MAJA SUSLIN / TT OCH NIKLAS LARSSON / TTBild 1 av 1
Tommy Myllymäki, Markus Aujalay, Gustav Trägårdh och Melker Andersson är några av de kockar som skriver om vad den sänkta krogmomsen har betytt.
Tommy Myllymäki, Markus Aujalay, Gustav Trägårdh och Melker Andersson är några av de kockar som skriver om vad den sänkta krogmomsen har betytt. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT, ANDERS WIKLUND / TT, MAJA SUSLIN / TT OCH NIKLAS LARSSON / TT

I december vallfärdar svenska folket ut på restaurang och äter julbord. Under några få veckor äter vi julmat för närmare 2,5 miljarder kronor. Det här gör december till en av årets viktigaste månader för oss som jobbar på och driver restauranger. För många restauranger är utfallet från julbordet avgörande för om årets resultat hamnar på minus eller plus.

Annons
Annons
Annons