Annons

Margit Richert:Oroa er inte – systemkollapsen kommer

Passa på att njuta av oron och minusräntan och eldningsförbudet – att ha något att förlora är själva definitionen av en ynnest.  Nästa generation får inte många privilegier att sniket bevaka, skriver Margit Richet.
Passa på att njuta av oron och minusräntan och eldningsförbudet – att ha något att förlora är själva definitionen av en ynnest. Nästa generation får inte många privilegier att sniket bevaka, skriver Margit Richet. Foto: Jurgita Vaicikeviciene / IBL

Varken statsfeminism eller böneutrop kommer att ta kål på Sverige. Men det spelar å andra sidan ingen roll när Golfströmmen stannar av och ingen ändå vill vistas i Norden.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Landet kommer inte att gå under av böneutrop eller statsfeminism, skriver Margit Richert.

Foto: Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN

Vi behöver inte oroa oss över politiken, för allt sådant går över, skriver Margit Richert. Värre blir det om Golfströmmen avstannar på grund av klimatförändringar. Då lär Sverige bli lite väl kylslaget.

Foto: Drago Prvulovic/TT

Det är bara sedlarna som har blivit obegripliga. Och det offentliga samtalet, förstås. I övrigt är Sverige sig likt, även om maken drabbas av ett hysteriskt blodsockerfall när han upptäcker att korvkiosken i Nybro är ersatt av två grushögar.

Tre år har gått. Det är lång tid när man längtar efter sillamacka och sommarljusa nätter och äkta juggepizza krönt med bearnaisesås. Men det är ingen tid alls i den stora berättelsen, och de omvälvningar som nu drar genom det politiska landskapet är inte mer än en krusning på ytan.

Annons
Annons
Annons