Annons

USA: 2 000 ska hittas och deporteras i nytt tillslag

”Om någon kommer till din dörr, öppna den inte om de inte har en husrannsakan”, säger Atlantas borgmästare Keisha Bottoms.
”Om någon kommer till din dörr, öppna den inte om de inte har en husrannsakan”, säger Atlantas borgmästare Keisha Bottoms. Foto: John Bazemore / TT

Amerikanska myndigheter ska under söndagen ska genomföra koordinerade tillslag i tio städer. 2 000 immigranter ska gripas och deporteras – men vilka städer det rör sig om är hemligt. Runt om i landet förbereder sig nu papperslösa på det värsta, samtidigt som den politiska kritiken tilltar i styrka.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

I USA spekuleras det friskt kring i vilka städer tillslagen ska äga rum, men landets tull- och invandringsmyndighet ICE har lagt locket på om detaljerna. Dock bekräftar myndigheten att sammanlagt 2 000 personer ska gripas och sedermera deporteras.

– Vi genomför riktade tillslag mot specifika individer som har fått sina fall prövade i migrationsdomstolar och har fått utvisningsbeslut, säger tillförordnade ICE-direktören Matthew Albence till Fox News.

Annons
Annons
Annons