Oro när Iran växlar upp kärnteknikprogram

Senaste kärnteknikbeskedet från Iran väcker oro i världen. På bilden har folk samlats i Teheran efter mordet på kärnfysikern Mohsen Fakhrizadeh.
Senaste kärnteknikbeskedet från Iran väcker oro i världen. På bilden har folk samlats i Teheran efter mordet på kärnfysikern Mohsen Fakhrizadeh. Foto: Arash Khamooshi/AP

Irans nya lag om att öka takten i sitt kärnteknikprogram höjer insatserna inför Joe Bidens makttillträde och ökar spänningarna. Nu markerar Frankrike, Tyskland och Storbritannien mot planerna.

Under strecket
Publicerad
Bilden rapporteras visa bilkortegen i vilken kärnkraftsforskaren Mohsen Fakhrizadeh färdades.

Bilden rapporteras visa bilkortegen i vilken kärnkraftsforskaren Mohsen Fakhrizadeh färdades.

Foto: AP
Annons

Mordet på den iranska kärnfysikern Mohsen Fakhrizadeh ledde inte, som vissa fruktade, till omedelbar vedergällning mot Israel, som pekats ut som ansvarigt för dådet av Iran. Den iranska regeringen vill sannolikt inte riskera att göra något som hotar relationen till USA:s nästa president innan han ens har tillträtt.

Joe Biden har sagt att USA ska återgå till kärnteknikavtalet från 2015 och avskaffa Trumps sanktioner om Iran fullföljer sin del av avtalet. Något som den iranska presidenten och regeringen, som en gång förhandlade fram avtalet, gärna vill.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons