X
Annons
X
Kommentar

Sandra Johansson: Oro för aborträtt – upprört när Trumps domare frågades ut

Utfrågningen i kongressen av Trumps nominering till Högsta domstolen, Brett Kavanaugh, började med upprörd stämning och protester redan vid invigningsanföranden. På onsdagen ska Kavanaugh grillas om hur han ser på aborträtten och Trumps rätt att slippa frågas ut av den särskilda åklagaren.

Läs mer om Trumps styre
Det var upprörd stämning när anföranden hölls om den nominerade domaren till högsta domstolen, Brett Kavanaugh.
Det var upprörd stämning när anföranden hölls om den nominerade domaren till högsta domstolen, Brett Kavanaugh. Foto: AP

NEW YORK På tisdagen var vissa demonstranter så högljudda att senatorernas röster drunknade när de höll anföranden om den nominerade domaren till högsta domstolen; Brett Kavanaugh. Men varken de som protesterade eller de demokratiska senatorerna lyckades försena utfrågningen som hålls på onsdagen. Demokraterna försökte driva att de måste få ta del av materialet från Kavanaughs långa juridiska karriär. En del släpptes kvällen innan och delar från Kavanaughs tid som rådgivare till George Bush vill Trump-administrationen inte ge ut. Samtidigt finns gott om offentliga domar som hintar om var Brett Kavanaugh står i olika frågor – och ståndpunkterna oroar Demokraterna. I centrum står frågan om kvinnors rätt till abort, men även HBTQ-personers rättigheter.

Det var upprörd stämning när anföranden hölls om den nominerade domaren till högsta domstolen, Brett Kavanaugh.

Foto: AP Bild 1 av 2

Brett Kavanaugh.

Foto: AP Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X