Annons
X
Annons
X

Oro efter nedskärning på SvD

Svenska Dagbladet gör sig av med sportredaktionen och går från tre delar till två, genom att baka in kulturdelen i den vanliga nyhetstidningen.

Av TT

– Det är naturligtvis en väldigt stor oro på redaktionen just nu efter de här beskeden. Det är en ganska tryckt stämning, säger Thomas Berglund, klubbordförande för Journalistförbundet på Svenska Dagbladet.

Sportredaktionen läggs ner och i stället ska externt material köpas in. Kulturen försvinner som egen del och bakas in i huvudtidningen. Även grafik- och fotoavdelningarna drabbas av nedskärningar.

Omgörningen är en del av den besparing på 40 redaktionella tjänster som annonserats tidigare, och beräknas sjösättas under första halvåret nästa år. Tillsammans med att ytterligare uppemot 20 tjänster ska bort på SvD ska 40 miljoner kronor sparas.

Annons
X

SvD vill tjäna mer på sina nätartiklar, bland annat med olika prenumerationspaket.

– Vi diskuterar en metered-modell där man har ett antal fria klick, sedan får man ett erbjudande, säger informationschefen Björn Hygstedt.

Amerikanska New York Times har ett liknande system.

Stäng

SvD VIN & MAT:s NYHETSBREV – vintips och recept direkt i mejlkorgen

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  – För dem har det gått väldigt bra, det är många tidningar världen över som sneglar mot metered-modellen, som är ett sätt att äntligen ta betalt för den digitala journalistiken, säger Hygstedt.

  Stockholm TT

  Annons
  Annons
  X
  Annons
  X
  Annons
  X