Oro bland krögare: ”Blir en mörk höst”

Ökad smittspridning, stängda uteserveringar och potentiellt förlängda restriktioner. Oron inför hösten växer i krogbranschen.

– Mardrömsscenariot är att det blir som i våras igen, säger Mårten Eriksson Mårtens, restaurangchef på Morfar Ginko & Pappa Ray Ray i Stockholm.

Under strecket
Alice Nordevik/TT
Publicerad
Coronapandemin slog hårt mot krogen Morfar Ginko & Pappa Ray Ray. Restaurangchefen Mårten Eriksson Mårtens beskriver våren som "katastrof" – och är nu rädd att hösten blir likadan.

Coronapandemin slog hårt mot krogen Morfar Ginko & Pappa Ray Ray. Restaurangchefen Mårten Eriksson Mårtens beskriver våren som "katastrof" – och är nu rädd att hösten blir likadan.

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Uteserveringen blev räddningen för Morfar Ginko & Pappa Ray Ray. Flera kommuner runt om i landet har nu öppnat för att förlänga tillstånden för uteserveringar för att hjälpa krogarna.

Uteserveringen blev räddningen för Morfar Ginko & Pappa Ray Ray. Flera kommuner runt om i landet har nu öppnat för att förlänga tillstånden för uteserveringar för att hjälpa krogarna.

Foto: Fredrik Sandberg/TT
"Det är klart att vi är oroliga. Vi hoppas att folk ska våga sitta inomhus också, men det kommer inte att vara samma tryck som under sommaren", säger restaurangchefen Mårten Eriksson Mårtens om läget inför hösten.

"Det är klart att vi är oroliga. Vi hoppas att folk ska våga sitta inomhus också, men det kommer inte att vara samma tryck som under sommaren", säger restaurangchefen Mårten Eriksson Mårtens om läget inför hösten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Annons

Våren var katastrof, sommaren kaosartad.

Så beskriver Mårten Eriksson Mårtens coronapandemins påverkan på verksamheten. Han är restaurangchef på krogen Morfar Ginko & Pappa Ray Ray i Stockholm, som nyligen har stängt större delen av sin uteservering för säsongen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons