Annons

”Orimligt av RFSL att porta lärarna”

Lärare har ombetts lämna klassrummet när företrädare från RFSL har pratat om sex med unga tonåringar. Agerandet föder misstanken att man stänger skolpersonalen ute för att man själv inte tål en granskning, skriver Olof Edsinger, talesperson för Nätverket för samlevnad och sexualitet.

Uppdaterad
Publicerad

RFSL är en stark kraft i den svenska samhällsdebatten. Trots att man inte har fler än 7000 medlemmar har man i det närmaste fått monopol på hur frågor om sex och samlevnad ska drivas i såväl skolans som politikens värld. Det är inte för inte som man redan 2007 utnämndes till årets svenska lobbyorganisation.

Men en sådan position förpliktigar också. Varje år anlitas representanter för RFSL och dess lokalavdelningar för att föreläsa hos en mängd olika skolor runtom i vårt land. På plats förmedlar de organisationens synsätt på sådant som sex, normkritik och hbtq. Taget för sig själv är förstås detta inget att förvånas över, men det finns skäl att hävda att RFSL:s presentationer innehåller moment som majoriteten av barnens föräldrar skulle ha en hel del att invända emot, om de bara visste vad som sades och gjordes.

Olof Edsinger

Foto: Privat Bild 1 av 1
Annons
Annons
Annons
Annons