Annons

Örebrotränaren Eriksson: "En skräll"

Örebrospelarna hyllas av sina supportrar efter 1–3-förlusten borta mot Malmö i den sista grundserieomgången. Trots förlusten är Närkelaget klart för åttondelsfinal.
Örebrospelarna hyllas av sina supportrar efter 1–3-förlusten borta mot Malmö i den sista grundserieomgången. Trots förlusten är Närkelaget klart för åttondelsfinal. Foto: Andreas Hillergren/TT

Både Malmö och Örebro var vinnare i den sista grundserieomgången.

Skåningarna är klara för kvartsfinal – och närkingarna tog den sista slutspelsplatsen.

– En skräll om man ser två månader tillbaka, säger Örebrotränaren Niklas Eriksson efter 1–3 borta mot Malmö.

Under strecket
Daniel Kihlström / TT
Publicerad

I början av december var Örebro fast förankrat i SHL-botten – och huvudtränaren Niklas Sundblad och assisterande Petri Liimatainen fick sparken. Den assisterande tränaren Niklas Eriksson fick ta över huvudansvaret och vid sin sida fick han klubbikonen Henrik Löwdahl och dubble OS-guldmedaljören Jörgen Jönsson. När den 52:a och sista omgången av grundserien är slutspelad är Örebro ett slutspelslag.

– Det är otroligt. Jag tror inte att någon trodde att vi skulle nå slutspel, men det visar hur starkt vår lag är. Vi har tagit steg för steg och jag är väldigt stolt över att vara en del av det här laget, säger lagkaptenen Jere Sallinen, som satte tröstmålet när Örebro bortaföll med 1–3.

Annons
Annons
Annons