Annons

Ordet som skrämmer slag på Mark Zuckerberg

Facebooks egen medgrundare Chris Hughes (t v) gick till frontalangrepp mot sin gamla arbetsgivare Mark Zuckerberg (t h).
Facebooks egen medgrundare Chris Hughes (t v) gick till frontalangrepp mot sin gamla arbetsgivare Mark Zuckerberg (t h). Foto: Jason Bell/Camera Press, Yichuan Cao/AP

Facebooks egen medgrundare vill slakta Facebook. Men frågan är om inte tech-sajten Tech Crunch har ett förslag som är ännu farligare för Mark Zuckerbergs skapelse.

Uppdaterad
Publicerad

Facebook är inte bara ett av världens mäktigaste och högst värderade företag. Det är också ett av de mest utsatta. Myndigheter i både USA och inom EU verkar ständigt hota med nya miljardböter för antingen brott mot konkurrensregler, eller för att Facebook struntat i användarnas integritet. Facebook anklagas för att ha hjälpt Ryssland att påverka politiska val, och för att vara en plattform för nätmobbing och hat.

I förra veckan ökade temperaturen ytterligare när Facebooks egen medgrundare Chris Hughes gick till frontalangrepp mot sin gamla arbetsgivare. I en artikel i New York Times krävde han att Facebook ska delas upp i flera oberoende företag.

Annons
Annons
Annons