Annons
X
Annons
X

Oppositionsledare gripna i Bahrain

Bahrains säkerhetsstyrkor har gripit minst sex oppositionsledare i Bahrain. Utöver ledaren för den shiamuslimska Hag-rörelsen Hassan Mushaima, rör det sig om exempelvis ledarna för oppositionsrörelserna al-Wafa och Wa'ad, Abd al-Wahhab Hussein och Ibrahim Sharif.

Av TT
(uppdaterad)
[object Object]
Polisen skyddade ambassaden från demonstranterna i Bahrain. Foto: AP

– Två av dem klättrade över staketet för att komma in på vår gård. En gick fram och satte pistolen i ansiktet på Ibrahim och den andre gick till garaget för att släppa in alla andra. Sedan gick de omkring och slog sönder allt möjligt i huset, berättar Sharifs hustru Farida Ismail för Reuters.

På torsdagsmorgonen betecknades situationen i Manama som lugn, men spänd.

Oppositionens parlamentsledamot Mattar Ibrahim bekräftade gripandena.

Annons
X

Med anledning av oroligheterna och säkerhetsläget i landet avråder svenska utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till Bahrain.

Tidigare avråddes endast icke-nödvändiga resor men UD bedömer nu att läget försämrats ytterligare. Den som vistas i landet får rådet att undvika folksamlingar och demonstrationer.

Den bahrainska regimens brutala tillslag mot Pärlrondellen i onsdags överraskade många. Löften om dialog har hängt i luften, men för många släcktes hoppet om stundande demokrati i kulregnet i Manama.

Minst sex människor, varav tre poliser, dödades och många skadades när våldet eskalerade - trots regeringens tidigare ord om dialog, uppgav officiella källor enligt Reuters.

Här hittar du fler artiklar om Bahrain http://prod.svd.se:8080/search.do?q=bahrain&submit=

Manama TT

Annons
Annons
X

Polisen skyddade ambassaden från demonstranterna i Bahrain.

Foto: AP Bild 1 av 4

I Manama pågick demonstrationer under hela onsdagen.

Foto: HASAN JAMALI/AP Bild 2 av 4

En kvinna gråter på gatan i Dumistan i Bahrain.

Foto: HASAN JAMALI/AP Bild 3 av 4

Pärltorget i Manama, Bahrain.

Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X