”Oppositionens bluff”

Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin och Ylva Johansson, välfärdspolitisk talesperson, med Jörg Teichert, presenterade Lex Jörg - ett förslag om förändringar i sjukförsäkring, t.ex. när det gäller deltidsarbetande som med nuvarande regler kan tvingas sluta sitt arbete helt efter att ha utförsäkrats.
Socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin och Ylva Johansson, välfärdspolitisk talesperson, med Jörg Teichert, presenterade Lex Jörg - ett förslag om förändringar i sjukförsäkring, t.ex. när det gäller deltidsarbetande som med nuvarande regler kan tvingas sluta sitt arbete helt efter att ha utförsäkrats. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX
Under strecket
Publicerad
Annons

Mona Sahlin och Ylva Johansson presenterade den 3 september 2010 ”Lex Jörg - ett förslag om förändringar i sjukförsäkringen”. Detta i enlighet med en rödgrön överenskommelse om sjukförsäkringen sedan januari. Som exempel på orimliga konsekvenser av nuvarande sjukförsäkring används Jörg Teichert, som arbetar som överläkare och ansvarar för strokesjukvården i norra Dalarna. Han drabbades av stroke för fyra år sedan och arbetar i dag 75 procent. I januari löpte Jörgs tidsbegränsade sjukersättning ut och Försäkringskassan avslog hans ansökan om permanent sjukersättning. Detta upplevs som orimligt och det framhävs att det måste vara möjligt att arbeta deltid efter sjukdom.

Annons
Annons
Annons